Wanneer een visionair en een integrator een bar binnenlopen, zullen ze waarschijnlijk verschillende soorten drankjes bestellen, want de visionair en de integrator zijn anders! Soms is de relatie visionair en integrator hecht en harmonieus, maar soms kan het anders gaan – vooral wanneer de visionair niet kan ‘loslaten’ en de integrator niet de doorslaggevende factor kan zijn.

Dynamische spanning door het elastiek

Hoe wij de rol tussen de Visionair en de Integrator zien zijn twee handen die tegenover elkaar staan, waar een elastiek omheen is gewikkeld. De visionair en de integrator staan dus beide los van elkaar maar zijn door het elastiek verbonden.

Het elastiek staat symbool voor de dynamische spanning die er bestaat tussen de visionair en de integrator. Elk trekt de ander naar gerichte inspanningen of naar een andere, verbeterde positie. De ‘dynamische spanning’ tussen de twee zorgt voor een betere positie en uitkomst voor het geheel. De spanning van het elastiek houdt beide bij elkaar!

Wanneer de visionaire of de integrator te hard trekken zal het elastiek breken. De noodzakelijke dynamische spanning gaat verloren. Het vertrouwen is gebroken. Daartegenover, als je niet hard genoeg aan het elastiek trekt worden de visionair en de integrator te gelijk en worden ze een spiegelbeeld van elkaar. Geen van deze twee is goed voor de organisatie!

Hoe weet je of je visionair of een integrator bent?

Ben jij een ideeën mens die altijd met nieuwe plannen komt? Creatief? Goed in het oplossen van problemen? Heb jij de neiging om meer te werken met emotie dan met logica? Verveel je je snel? Dan ben je waarschijnlijk meer een visionair.

OF….

Ben je organisatorisch sterk? Goed in opvolging? Prioriteiten stellen? Ben je goed in het managen van ingewikkelde projecten? Werk je meer op logica dan op emotie? Dan ben je waarschijnlijk meer een integrator!

Don’t let fear of the Integrator hold you back!

Laat de angst voor de Integrator-stoel jouw bedrijf niet tegenhouden. Definieer duidelijk de rol van Integrator in jouw bedrijf en zorg ervoor dat je de juiste persoon heeft die de organisatie leidt. Als dynamisch duo zijn de visionair en de integrator de belangrijkste ingrediënten die een ondernemend bedrijf nodig heeft om naar het volgende niveau te komen. De relatie Visionair / Integrator is een tweedelige puzzel. Zelfs de meest inspirerende visionairen kunnen het niet allemaal, en de ideale Integrator zal de leegte opvullen, de kloof dichten en de winnende formule voltooien.

Lees ook het artikel: Aan het roer staan twee verschillende leiders: de Visionair en de Integrator

Contact ons

De Integrator drinkt graag een keer een kop koffie met jou om toe te lichten wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen.

© 2020 De Integrator | Privacy Statement | Website onderhoud Infinity Marketing LinkedIn