Ben jij MKB’er en staat jouw bedrijf op een kruispunt? Ben jij bereid om keihard te werken aan een nieuw hoofdstuk in jouw bedrijf? Heb jij de ambitie om jouw bedrijf sneller en groter te laten groeien? Dan is de Scale Up Program wat voor jou! In dit artikel vertel ik jou alles over ons avontuur, wat we veranderde en wat dit uiteindelijk voor effect had!

Na vele maanden van hard werken, wat tegelijkertijd ook een geweldig avontuur was, loopt onze reis met het Scale Up Team bijna ten einde. Het was mijn eerste werkweek bij Het Team Juridische Zaken toen ik hoorde dat wij (het managementteam) zouden gaan deelnemen aan het Scaling Up Program.

Wat is het Scaling Up Program?

Het is alsof je weer naar school gaat. Maar dit keer doe je het niet alleen, maar met je managementteam. In de klas ontmoet je ook andere teams van andere bedrijven, dit gaf een absolute meerwaarde aan het programma, zo ben je als bedrijf niet alleen en kun je van elkaar leren. We zijn allemaal ‘even oud’: groeiende bedrijven met een omzet van rond de 1 miljoen, meer dan 10 FTE’s en de ambitie om sneller en groter te groeien. 

Het programma is gebaseerd op een boek: Scaling up en is opgedeeld in thema’s gespreid over 7 maanden (door Corona duurde dit wat langer). In het programma krijg je les van een ‘pro’, dit is een Scale Up term voor een leraar of business coach die je door de lessen begeleidt.

Het programma begint met het vaststellen van jouw langetermijndoel (10 jaar). In de Scale up terminologie wordt het de BHAG: Big Hairy Audacious Goal genoemd. Het doel moest tegelijkertijd eng en inspirerend zijn. In de beginfase werden onze bedrijfswaarden en competenties ook nader bekeken. 

Hoe verandert dit programma het bedrijf?

Tijdens het programma wordt je gedwongen om AAN het bedrijf te werken, niet IN. De diepte en de impact van de veranderingen zijn afhankelijk van je eigen bereidheid om deze door te voeren. We waren nogal brutaal en erg enthousiast en begonnen meteen met het doorvoeren van veranderingen.

De eerste verandering die we hebben ingevoerd was een vergader routine. We introduceerden dagelijkse ‘huddles’. Op deze manier wisten we wie, waar aan werkte en welke stappen we aan het zetten waren om deze doelen te bereiken. Dankzij deze dagelijkse veranderingen konden we snel reageren op eventuele problemen. Naast de dagelijkse ‘huddles’ zijn we ook meteen begonnen met wekelijkse, maandelijkse en kwartaal vergaderingen. 

Een andere zeer zichtbare verandering die door SUp werd veroorzaakt was de introductie van OKRs. Deze fundamentele verandering veranderde de manier waarop we werkten. Strategische doelen werden gesteld voor teams en individuele medewerkers. Iedereen weet nu per kwartaal wat er van hen wordt verwacht en iedereen kan zien hoe ze deelnemen aan het behalen van jaarlijkse bedrijfsdoelen. 

Op datzelfde moment lazen wij het boek: Measure what matters by John Doerr. Dit boek wil ik sterk aanraden aan iedereen die serieuze bedrijfsdoelen wilt vaststellen en deze vervolgens ook wilt bereiken. 

We werkten in de zandbak… 

Dit is een plan die alle huidige en toekomstige producten omvat die je wilt gaan verkopen. Een geweldige kans om je aanbod en behoeften van jouw ideale klant nader te bekijken. Op dat moment grepen we naar het boek van Mike Michalowicz: The Pumpkin Plan. 

Het SUp-programma zou niet compleet zijn als we het niet hadden over mensen, onze mensen, onze werknemers. We spraken over hun functies, competenties en ontwikkelingen. Gedurende deze tijd hebben we een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht in ons team. Omdat we nu precies wisten waar we heen gingen, wisten we ook wat en wie we nodig hadden om daar te komen. 

Wanneer zou je hieraan mee moeten doen? En wanneer niet?

Als je verwacht dat je je bedrijf kunt veranderen zonder moeite te hoeven doen, dan moet je niet meedoen aan dit programma. Het is alsof je op dieet bent. Een sportschoolabonnement betalen en gezonde snacks kopen maakt je nog geen supermodel. 

Als je het gevoel hebt dat jouw bedrijf op een kruispunt staat… Dan moet je juist wel deelnemen aan dit programma! 

Deze checklist kan worden gebruikt aan het begin en einde van het programma om te kijken waar het bedrijf zich nu bevindt en waar het zich bevindt aan het einde van het programma.

Wat vraagt het van jou en je bedrijf? 

Naast een financiële investering vereist het SUp programma focus en tijd. Je moet eerlijk, open en bereid zijn om je huiswerk te doen tussen de sessies door! Wij planden wekelijkse bijeenkomsten (naast de wekelijkse MT-vergadering) waar we werkten aan ons huiswerk van SUp. Op deze manier hadden we genoeg tijd om na te denken en te praten over de vele vragen die ze ons stelde. 

Vanaf moment één hebben we SUp zeer serieus behandeld en hebben we deze tijd genomen om onze kennis nog verder uit te breiden. Daarom raad ik iedereen aan die aan het programma deelneemt om deze extra stap ook te zetten en de boeken te lezen die tijdens het programma worden genoemd. 

Conclusie

SUp was voor mij een groot avontuur. Een fantastische mix van leren, implementeren, teambuilding en verandering. Ik ben erg blij hoe het team dit programma heeft gebruikt en hoe het ons bedrijf heeft veranderd. 

SUp sloot een hoofdstuk voor ons bedrijf af en opende een nieuw, totaal ander en opwindend hoofdstuk. Ik weet zeker dat we als bedrijf en als team zijn overgegaan naar de volgende klas en er ook klaar voor zijn!

Contact ons

De Integrator drinkt graag een keer een kop koffie met jou om toe te lichten wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen.

 

 

© 2020 De Integrator | Privacy Statement | Website onderhoud Infinity Marketing LinkedIn